14 JUL

A rózsavíz csodája

Written by S’artR Művészeti Közösség , Posted in AKTUÁLIS

raindrop-rose-_pxb2

Mi is az aromavíz?

A rózsa szirmaiból készült aromavíz természetes szemcsepp, a napégette  bőr nyugtatója, regenerálója, kitűnő pórustisztító arclemosó, ragadós-izzadós melegben bőrfrissítő és antibakteriális hatású illatos vitamin, amit belsőleg és külsőleg is lehet használni, ezért egy permetező flakonba töltve érdemes magunkkal vinni a nyaralásra, kisebb-nagyobb kirándulásokra akár a hegyekbe, akár a tengerre.

Az aromavíz, vagy más néven hidrolátum egy kevésbé ismert készítmény, mint az illóolaj, pedig használata sokrétű, és úgy hat az egészségünkre, hogy közben kellemesen illatos. Az aromavizek az illóolajok lepárlása közben keletkező, vízben oldódó hatóanyagok. Minden aromavíz nagyon jó vitaminforrás, természetes étrend-kiegészítő, kíméletes gyógyszer babáknak és kimerült immunrendszerű felnőtteknek. Gyógyhatásuk tekintetében ugyanúgy használhatjuk, mint a gyógynövényeket, ásványi anyagokat és vitaminokat. 

Az aromavizek általános felhasználása

  • Borogatást készíthetünk belőle.
  • Ivókúrához vízbe tehetjük.
  • Szájvízbe keverhetjük, gargarizálhatunk vele.
  • Arclemosónak vagy toniknak használhatjuk.
  • Spray formájában alkalmazhatjuk frissítőnek a melegben.
  • Belekeverhetjük natúr kozmetikumainkba, pakolásainkba.
  • Az aromagasztronómiában koktélokhoz adhatjuk.
  • Fűszerként is használhatjuk ételeinkbe.

A rózsavíz

Frissítő az elmének 

Esszenciális vitaminok találhatóak benne (B3, C, D, E). Természetes bőrhidratálót tartalmaz, ami rendszeres használattal visszaadja a bőr fényét. Antibakteriális hatású, ezért kiváló pórustisztító is. Természetes arctonik és sminklemosó. Bármilyen bőrtípusra ajánlott.

Kiváló szemkörnyéki ápoló is egyben, mert nyugtató és pihentető hatású, ezért a gyűrött, stressz-ráncolta bőr simítója. Mivel a bőrünk tulajdonképpen egy légzőszerv, ezért az aromavíz nemcsak hatóanyagaival képes azt táplálni, hanem magával az illattal is, amit bőrünk  belélegez, miközben az aromavizet használjuk.

Ezért természetesen a fejbőrre is jótékonyan hat, úgy működik, mint a hajkondicionáló szerek. Emellett hajnövekedés serkentő is, mert növeli a fejbőr vérkeringését.

A rózsavíz természetes szemcsepp. Három cseppentés a szembe (ezután 1-2 percig csukva kell tartani a szemet)  és a száraz, égő, gyulladt szem gyógyírt kap. Alkalmazhatjuk még gyógyteánkba (gyomor és húgyúti fertőzések ellen) és édességek, sütemények ízesítésére is (fagyi, marcipán, puding, szörp). Terápiásan is alkalmazzák a különböző lelki betegségek vagy pszichés eredetű betegségek esetén (szívbetegség, peptikus fekély).

A székelyföldi üzletlánc Merkúr üzleteinek organikus részlegeiről, kitűnő minőségű  rózsavíz szerezhető be.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Trackback from your site.

Hozzászólás most!

Rólunk

merkur logo
Szinte nincs rá szó a szavak végtelenségére …lehet íze, mélysége játéka az értelem elemével összeszőtt szavaknak. Ami nem tárul fel az ítéletnél leragadók számára. Ma is tudja ezt Mercurius, a szavak Istene, aki tovább él minden merkúri emberben. Ezért elengedhetetlen, hogy a „Merkúrnak” blogja legyen, amit olyan emberek írnak és olvasnak, akik mernek És-sel mondatot kezdeni!

Kapcsolat